TEČAJ

(IMP) Čuječnost v odnosu

Opis tečaja

Program Čuječnost v odnosu (Interpersonal Mindfulness Program – IMP) je namenjen vsem, ki ste že zaključili nek trening čuječnosti (npr. 8-ted program MBSR ali njemu podobnega) in je njegova nadgradnja. Z njim krepite veščine, ki pomagajo pri gojenju večje vključenosti v življenje, boljšem srečevanju z izzivi, ki se porajajo v družbenih stikih in odnosih z drugimi, ter izkušanju večje notranje in medosebne svobode.

Program temelji na inovativni in strukturirani praksi meditacije v dialogu (Insight Dialogue), ki jo je razvil Gregory Kramer. Vzpodbuja redno naslavljanje medosebnega stresa s pomočjo gojenja zavedanja, mentalne stabilnosti in miru – skupaj s formalno vadbo meditacije v tišini in vključevanjem teh kvalitet neposredno v naše odnose z drugimi.

Enako kot MBSR, je tudi IMP osem tedenska delavnica, ki vsebuje osem tedenskih srečanjih in eno celodnevno delavnico.

Cilji tečaja so:

  • Poglobitev vadbe čuječnostne meditacije.
  • Spoznavanje in redna vadba smernic za povečanje zavedanja v komunikaciji.
  • Prepoznavanje vzorcev in načinov na katere reagiramo na stres in tesnobo v odnosu.
  • Gojenje koristnih in opuščanje nekoristnih stanj uma in dejanj.
  • Poglobljeno učenje načinov globljega poslušanja sebe in drugih.

Predpogoj za udeležbo: opravljen tečaj MBSR ali njemu podoben, oz. predhodne izkušnje z meditacijo in učenjem v skupini ter pogovor z učiteljem o primernosti za program.

Lokacije in termini

LJUBLJANA

Center za čuječnost, Ul. Jožeta Jame 12, LJ (v prostorih City joga centra)

Začetki naslednjih terminov:

PON: 17.30 – 20.00 (datum bo znan, ko se naš center ponovno odpre)

Prijava obvezna!

V času udeležbe na 8-tedenskem tečaju se lahko (brezplačno) pridružite tudi redni vadbi joge (1x tedensko) na isti lokaciji, v terminih, ki bodo objavljeni naknadno. Datum celodnevnega srečanja bo objavljen naknadno.

Tečaj vodi Robert Križaj

Cena tečaja

Cena osem-tedenskega programa MBSR je 250 / 200* EUR (25 šolskih ur + celodnevno srečanje).

Cena vključuje udeležbo na osmih rednih srečanjih, neomejeno celodnevnih srečanj in materiale za vadbo doma ter udeležbo na redni vadbi joge po metodi Iyengar 1x tedensko v času trajanja tečaja.

*Nekaj mest je na voljo tudi po ceni 200 EUR (študenti do 26 let brez redne zaposlitve, upokojenci, brezposelni ter tisti, ki si osnovne cene ne morete privoščiti – največ dva na skupino).

Vadba doma, med posameznimi srečanji, je pomemben del tečaja.

Vtisi udeležencev